Traditioneel Nieuwjaarsconcert in Hummelo

Op 1 januari a.s. komt Het Amatis Piano Trio


foto_amatis_trio.jpg

 

Het Amatis Piano Trio ontstond in 2013 tussen drie musici van verschillende oorsprong, maar met hetzelfde doel: Om samen de wonderen van het piano trio repertoire te ontdekken en op het hoogste niveau uit te voeren. De nederlandse pianist Mengjie Han, duitse violiste Lea Hausmann en britse cellist Samuel Shepherd troffen elkaar in de straten van Amsterdam, waarna al snel een hechte samenwerking ontstond. Sindsdien treden ze op in zowel binnen- als buitenland, met muziek van de weense klassieken tot aan de hedendaagse avant-garde. Kort na hun oprichting won het Amatis Trio de publieksprijs in het Grachtenfestival Conservatorium Concours, wat de deur opende naar vele concerten op locaties door heel Nederland. Ze werden verkozen als een van vier trios die werden toegelaten om deel te nemen aan de prestigieuze International Chamber Music Academy in Trondheim, Noorwegen. Daar werkten ze met beroemde musici zoals Daniel Hope, Miguel da Silva en Hatto Beyerle. Hun eerste internationale succes kwam toen ze de jongste finalisten ooit werden op het Internationaler Wettbewerb 'Franz Schubert und die Musik der Moderne' 2015 in Graz, Oostenrijk. Als gevolg werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan de Beethoven Masterclass in Bonn, Duitsland, waar ze werkten met Trio Jean Paul. Kort daarna wonnen ze ook de prestigieuze Parkhouse Award in Londen, met concerten in St. John Smith's Square en Conway Hall in Londen als gevolg. Tot de andere hoogtepunten van het afgelopen seizoen behoren o.a. concerten in Wigmore Hall London, Koninklijk Concertgebouw en Beethoven-Haus Bonn. Ook traden ze op tijdens befaamde festivals als het Salzburger Festspiele, Grachtenfestival Amsterdam, Wimbledon Music Festival London, en Janine Jansen's Kamermuziekfestival in Utrecht. Komend seizoen zullen ze te horen zijn in o.a. Festival Pablo Casals in Frankrijk en Shaldon Music Festival in Engeland. Het Amatis Trio werd genomineerd voor het Dutch Classical Award award. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Het concert wordt gehouden op 1 januari 2017 om 15.30 uur in de sprookjesachtig verlichte Protestantse Kerk van Hummelo. Na afloop wordt het nieuwe jaar, traditiegetrouw, ingeluid met een glas champagne en oliebollen in de Gouden Karper. 

Kaarten voor het concert zijn in voorverkoop verkrijgbaar en kosten € 20,- per stuk. U kunt kaarten bestellen:

 Voor informatie: 0314-382280 of 06-51340939 

 

Het nieuwjaarsconcert Hummelo is een initiatief van de Stichting Nieuwjaarsconcert Hummelo. Voor meer informatie bel 0314-382280 of 06-51340939.