Traditioneel Nieuwjaarsconcert in Hummelo

Op 1 januari 2019 komen

Pieter Wispelwey en Hans Eijsackers


foto_2_wispelwey.jpg

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Met zijn gevoel voor stijl, gecombineerd met zijn eigen authentieke interpretatie en een fenomenale techniek won hij de harten van vele recensenten en publiek. Zijn repertoire reikt van Bach tot hedendaagse werken en speciaal voor hem geschreven composities. De in Haarlem geboren Wispelwey werd bij de ontwikkeling van zijn muzikale persoonlijkheid begeleid door verschillende grootheden: in zijn jeugdige jaren in Amsterdam door Dicky Boeke en Anner Bijlsma, en later door Paul Katz in de Verenigde Staten en William Pleeth in Groot-Brittanië. In 1992 ontving hij als eerste cellist de Nederlandse Muziek Prijs.
Door zijn terugkerende optredens in Londen (Wigmore Hall), Parijs (Châtelet, Louvre), Amsterdam (Concertgebouw, Muziekgebouw), Berlijn (Konzerthaus), Milaan (Societta del Quartetto), Buenos Aires (Teatro Colon), Sydney (Angel Place), Melbourne (MRH), Los Angeles (Walt Disney Hall) en New York (Lincoln Center) heeft Pieter Wispelwey een reputatie opgebouwd als een van de meest charismatische musici ter wereld.

 

hanseijsackers.jpg

 

Hans Eijsackers studeerde o.m. bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York.
Hij was winnaar van de Rotterdamse Piano-3-daagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg, waar hij in de finale het 2e pianoconcert van Rachmaninow vertolkte en bovendien de speciale prijs voor liedbegeleiding won. Tevens ontving hij tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.

Sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, ook is hij docent kamermuziek en duoklas aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.
Afgelopen jaren was hij te horen met de soloprogramma's "Hommage" en "Bella Italia", en in pianoconcerten van Brahms en Martinu. Hij werkte onder meer samen met de dirigenten Otto Tausk, Neeme Jervi, Gordan Nicolic en Yannick Nézet-Seguin.
Hans is een graag gehoorde gast bij het Storioni Festival, het Grachten Festival, het Danube Music Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en de Proms in Londen, van 2007 tot 2010 was hij ook artistiek leider van het "Uitgast Festival", een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Het concert wordt gehouden op 1 januari 2019 om 15.30 uur in de sprookjesachtig verlichte Protestantse Kerk van Hummelo. Na afloop wordt het nieuwe jaar, traditiegetrouw, ingeluid met een glas champagne en oliebollen in de Gouden Karper. 

Kaarten voor het concert zijn in voorverkoop verkrijgbaar en kosten € 20,- per stuk. U kunt kaarten bestellen:

 Voor informatie: 0314-382280 of 06-51340939 

 

Het nieuwjaarsconcert Hummelo is een initiatief van de Stichting Nieuwjaarsconcert Hummelo. Voor meer informatie bel 0314-382280 of 06-51340939.